fbpx

Fitnessmateriaal voor thuis aanschaffen?

5.jpg
Je kunt alleen al op basis van je eigen lichaamsgewicht heel erg fit worden en er zijn ontelbaar veel bodyweight oefeningen, maar op den duur wil je misschien wel iets meer.
 
Dus denk jij er over na om fitnessmateriaal aan te schaffen? Maar weet je niet precies wat? Probeer het simpel te houden.
 
Er is erg veel keuze en je wilt ook gelijk niet teveel uitgeven of aan materiaal dat je misschien helemaal niet gaat gebruiken of nodig hebt.
 
Ik heb een lijst voor jou samengesteld met fitnessmateriaal waar je een levenlang mee uit de uit de voeten kunt:
 
1) Stabilityball – 1x
2) Dumbbells (handgewichten) – 1 x setje 3kg, 1 x setje 5 kg, 1 x setje 8kg
3) Powerband (elastiek) – 1 x middelsterkte
4) Miniband – 1 x middelsterkte
5) TRX – 1 x 
 
Waarschijnlijk is de TRX het hoogst in de prijs. Maar met dit lijstje blijf je zeker onder  de 100 euro.
 
Stability-ball of fitnessball
Bij veel mensen ligt de bal op de zolderkamer stof te vangen. Of de bal word gebruik om op te gaan zitten tijdens beeldschermwerk op het kantoor. Zelf vind ik dit een onmisbare tool voor thuis. Je kunt er super veel oefeningen mee en door de verende werking moeten je spieren net iets harder werken. Wanneer je een bal aanschaft denk dan om de maat. Vaak wordt dat wel aangeven bij aanschaf. 
 
Dummbells of Handgewichten
Wat betreft het setje handgewichten zou ik niet te licht in gewicht starten.  Je wilt naar een bepaald gewicht toe kunnen groeien:)
 
Koop eerst 2 verschillende setjes of je kunt gelijk verstelbare dumbbells kopen. Daar zitten dan meerdere schijfjes bij varierend van 0,5 tot 2,5kg. Die kun je dan op de halter draaien en verwisselen per oefening. Het is tussendoor misschien iets meer gedoe, maar  wel wat voordeliger dan verschillende vaste gewichten.
 
TRX of suspension trainer
De TRX…een van mijn favoriete tools. Veelzijdig en eenvoudig overal mee naar toe te nemen. Enig wat je wel nodig hebt thuis is een stevig deurpost. Want daar kun je de TRX aan vastmaken. Maar je kunt ook eenvoudig buiten trainen.  Hang hem aan een boom of stevige schutting en je kunt gaan.
 
Powerband of fitness-elastiek
Je hebt veel verschillende soorten. En ik zou hier niet voor de lichtste  variant kiezen. Het mooie van elastiek is dat het de verende werking van je spieren kan nabootsen. Immer bevatten je spieren naast kracht ook rek en strek mogelijkheden.
Verder is een elastiek handzaam, licht en de oefeningen die je kunt doen zijn ontelbaar.
 
Mini-band
Als je het hebt over lichtgewicht en handzaam dan tellen minibands daar ook in mee. Ik vind ze wel iets minder veelzijdig maar ze zijn wel super-effectief. Ik gebruik ze voornamelijk voor aansterken voor heup, buik-en bilspieren. 
 
Vind je het lastig om de juiste te vinden dan kan ik je helpen in je keuze.
 
Laat dat gerust weten en ik help je graag.
Door Jaap Bos

Door Jaap Bos

Eigenaar NOVAFIT, Werkt al meer dan 15 jaar als personal trainer. Drinkt net iets teveel koffie, is vader van 2 en is gek op trailrunning!

Vind je deze blog waardevol? Deel dan gerust!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Ontvang direct je Receptenpakket in je mailbox!