fbpx

Feit of Fabel: mogen de knieën voorbij de tenen komen tijdens het squatten?

squat_with_baby_blogpost

DAT MAG…squatten kan op verschillende manier worden uitgevoerd en het is per persoon verschillend hoe een squat er uit komt te zien.

Pin je niet vast op het perfecte squatplaatje of om zo diep mogelijk te gaan. Als je bijvoorbeeld lange bovenbenen hebt dan kom je namelijk als snel met je knieën voorbij de tenen. En ook als je van nature al diep kunt squatten dan zul je zien dat dit gebeurt. En daar is niks mis mee.

Squatten of te wel door de knieën buigen is een natuurlijk beweegpatroon die we onbewust meerdere keren per dag uitvoeren. De wasmand optillen, je werktas van de grond oppakken of je dochtertje van 1,5 optillen en in de auto zetten… zo zijn er tientallen voorbeelden te noemen van bewegingen waar de squat in terugkomt.

Als we dit doen dan gebeurt dat nooit perfect en letten we niet bewust op de techniek.

Bij NOVAFIT trainen we het squatpatroon op verschillende manier en in verschillende varianten. Varianten die ook van pas komen in het dagelijks leven. Zo maak je je lichaam mobieler, stabieler en krachtiger.

Wil je ontdekken wat we bij NOVAFIT voor jou kunnen beteken? Neem gerust eens contact op!

Door Jaap Bos

Door Jaap Bos

Eigenaar NOVAFIT, Werkt al meer dan 15 jaar als personal trainer. Drinkt net iets teveel koffie, is vader van 2 en is gek op trailrunning!

Vind je deze blog waardevol? Deel dan gerust!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Ontvang direct je Receptenpakket in je mailbox!