fbpx

Testimonials

Wat leden over NOVAFIT zeggen

 • "Ik ben trots dat ik nog steeds pittige langlauftochten door Noorwegen kan maken. Ik doe dit al vele jaren. Inmiddels ben ik 63 jaar en sinds ik bij NovaFit train voel ik mij fitter dan ooit. Ik heb meer uithoudingsvermogen en ben sterker. Ik hoop dit nog lang te kunnen doen. Met de trainingen van Jaap Bos heb ik daar alle vertrouwen in."

  Lies Pol
  Lies Pol
 • "De werkwijze van NovaFit is op een prettige en stimulerende manier aan je conditie en leefstijl werken. Mooi afgestemde programma’s, kleine groepen met gemotiveerde mensen. Geen schreeuwerige overheersende muziek of een een zaal vol apparaten met zwetende lijven....¨

  Hanneke Vochteloo
  Hanneke Vochteloo
 • "Wat een verschil met reguliere sportscholen waar ik eerder ben geweest. Daar zat je op apparaten, steeds hetzelfde programma, dat ging vervelen. En er was geen of nauwelijks toezicht. Waardoor je niet wist of je de oefeningen goed uitvoerde. Sinds een jaar bij NovaFit en dat is inderdaad echt anders!"

  Marijke Wortel
  Marijke Wortel
 • "Ik train al ruim vijf jaar bij Jaap en voor mij is het dé oplossing om fit te blijven. Met NOVAFIT maakt Jaap een programma op basis van jouw doel en wat bij jou past. Je krijgt afwisselende oefeningen in een uitdagend programma en hij houdt in de gaten of je de oefeningen wel goed uitvoert. Als je wilt kan hij je ook helpen met tips om gezonder te eten. Wat fijn is, is dat hij je op een leuke manier steeds weer uitdaagt om een stap verder te zetten. Je merkt al heel snel dat je fitter wordt en dat je steeds meer aan kunt. En je ziet resultaat: een strakker lijf! Ik train nu twee keer per week en ik zou echt niet meer zonder willen!"

  Claudia Mulder
  Claudia Mulder Communicatie-adviseur
 • "Vanuit Lasaulec B.V. de werkgever van ons beiden wordt vitaliteit erg gestimuleerd, maar we konden niet echt een invulling vinden die ons beide paste. We werken bij een bedrijf wat ondanks de economische recessie de afgelopen jaren toch behoorlijk hard gegroeid is, dus echt iets doen aan gezondheid en overgewicht in de avond wordt toch vaak ingehaald door andere prioriteiten die dan opgepakt moeten worden. Personal training had voor ons beide wel iets decadents en iets van dat past niet echt bij ons. Maar naar aanleiding van wat slechte ervaringen met sportscholen elders hebben we toch besloten Jaap Bos eens te bellen voor meer informatie. Dit wat eigenlijk bij het eerste gesprek klaar, we sporten voordat we aan het werk gaan, 2 keer per week en we willen met name fitter en lichter worden was het vertrekpunt. Nu bijna 2 jaar later is het een dusdanig onderdeel van ons leefritme geworden dat we niet meer zonder kunnen eigenlijk. “Jakob Berends, naast dat ik ruim 15 kg ben afgevallen inmiddels voel ik me ook een stuk beter. Afgelopen zomer met mijn vrouw op vakantie waren de  wandelingen ontspannend en niet meer inspannend. En omdat je weet dat je na je vakantie weer in het ritme komt houdt je er toch rekening mee met je eten en drinken gedurende de vakantie.Ik weet zeker en dat geldt voor ons beide, zegt Anne Lourens, dat wanneer we niet de spreekwoordelijke stok achter de deur hadden in de zin van onze personal trainer Jaap, dat we een stuk minder consequent zouden trainen” Ik kan een ieder een personal trainer aanbevelen, het zorgt er voor dat je gestimuleerd wordt om te trainen, je houdt er onbewust rekening mee, maar wat misschien nog belangrijker is Jaap Bos traint ons op de onderdelen die we belangrijk vinden. Het consequent trainen van uithoudingsvermogen en kracht in verschillende sessies en met verschillende oefeningen zorgt er voor dat je training steeds uitdagend blijft, maar ook dat er steeds  nieuwe spiergroepen getraind worden en je merkt dat je lichaam “strakker” wordt. Kort samengevat zouden wij een ieder aanbevelen te kiezen voor een training met een personal trainer omdat het je helpt de juiste oefeningen in de juiste frequentie te doen. Het heeft ons beide enorm geholpen een routine te vinden in het leefpatroon waardoor we een stuk vitaler zijn geworden".

  Anne Lourens & Jakob Berends
  Anne Lourens & Jakob Berends Lasaulec Bv Heerenveen
 • "De afgelopen 3 maanden is de persoonlijke begeleiding mij zeer goed bevallen. Wat mij het meest aanspreekt is de uitdaging en de afwisseling van oefeningen. In de afgelopen 20 jaar heb ik me zelden zo soepel gevoeld. De spieren voelen een stuk minder stijf aan. Ik merk duidelijk vooruitgang in balans en lenigheid. Hierdoor voel ik me ook veel energieker".

  Iek Feleus met pensioen
 • "Met veel plezier, maar ook flink afzien, heb ik samen met mijn dochter onder begeleiding van de personal coach Jaap, gewerkt aan mijn algehele conditie. Drie maanden lang, 2 keer per week werden we van top tot teen onderhanden genomen. Bewust onder begeleiding en dat beviel best! Het accent lag op de versterking van het lichaam. Al gauw merkten we dat we meer spieren hadden dan we dachten. Ik ben zelf bijna 50 jaar, middenstander en doe veel zittend werk. Ik ben in deze drie maanden veel bewuster geworden van mijn lichaam en ben me echt sterker gaan voelen. Vooral been, rug en buikspieren zijn sterker geworden. En met een stuk begeleiding heb je toch een stok achter de deur om toch iedere keer weer die inspanning te verrichten. Dat is ons goed bevallen".

  Fredie de Mooij Ondernemer
 • " Vandaag was mijn (voorlopig) laatste training met jou. Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken. Het is een hele prestatie om een "niet sporter" 24 weken met plezier naar de sportschool te laten gaan! Het resultaat van de trainingen is dat ik mij fitter voel en wat nog belangrijker is, dat ik (letterlijk) mijn evenwicht herwonnen heb. De trainingen waren afwisselend en goed aangepast aan mijn niveau. De oefeningen, die ik van je leerde, vormen een goede basis om nu ook zelf mee aan de slag te gaan.  Nogmaals hartelijke dank, tot ziens".

  Hermine Hijmans Ondernemer
 • "Voordat ik bij Jaap ging trainen was ik niet heel fit. Ik was ook iets aangekomen na mijn zwangerschap. Had in veel dingen geen zin. Moeite om dingen te ondernemen. Je moet een bepaald punt bereiken om in te zien dat het wel welletjes is. Ik zat op den duur ook niet meer lekker in mijn vel en vond dat er iets moest gebeuren. Nu train ik al een mooi tijdje bij Jaap. De belangrijkste verschillen van voor die tijd en nu zijn dat ik beter in mijn vel zit; letterlijk en figuurlijk. Ik heb meer energie. De eerste tijd trainde ik twee keer per week. Ik heb nog jonge kinderen 1, 3 en 5 jaar. Dan is het allemaal een beetje plannen. Sinds oktober sport ik drie keer in de week. Nu ik de vorderingen merk tijdens de trainingen en ook zichtbaar zijn/worden is het helemaal motiverend en verslavend.  Het leuke is dat je je eigen weg bewandelt. Iedereen heeft zijn eigen trainingsschema en krijgt zijn persoonlijke begeleiding. Je haalt op deze manier het beste uit jezelf i.p.v. dat je maar wat doet. Dit geeft mij echt een drive, anders had ik waarschijnlijk mijn lidmaatschap allang weer opgezegd :-P. Je weet nu wat je traint en waar je het voor doet!! Tijdens mijn zwangerschap kon ik ook doortrainen met een aangepast schema. Top begeleiding".  

  Mireille van Hoving Lerares en moeder van 3 schatjes!
 • "Thuis werden er allerlei excuses bedacht om maar niet te hoeven bewegen. Een stukje fietsen, oké. En alle andere bewegingen, stelde ik uit. Van uitstel kwam afstel. Maar als je op een gegeven moment lichamelijk te zwaar wordt, moe en futloos bent, weet je dat er toch echt iets moet gebeuren. Na een goed gesprek, waarbij duidelijk geluisterd werd naar de tegenzin van sporten, ben ik begonnen met Personal trainer, Jaap. Mijn doel was om, mij in 1e instantie fitter te voelen en als er wat kilo’s af zouden gaan was dat erg mooi meegenomen. Er werd getraind voor een betere manier van lopen, evenwicht zoeken,  en de spieren op de juiste manier gebruiken. Zelfvertrouwen, en uithoudingsvermogen krijgen in wat je doet. Na 3 maanden met de Personal trainer ben ik een stuk fitter en 12 kilo lichter. Ik heb nu geen hekel meer aan sporten, maar het is nu leuk geworden".  

  Reenie van der Velde Zorgmedewerkster
 • "Wanneer je altijd al wat te zwaar bent geweest, is de sportschool (en sporten sowieso) altijd een uitdaging! Proberen alles uit jezelf te halen kan best pittig zijn. Na een verhuizing vanuit het midden van het land naar het noorden, vond ik het tijd om ook aan mezelf te werken. Begin dit jaar wilde ik  graag 20 kilo afvallen. Omdat ik mezelf goed genoeg ken, wist ik dat ik het niet zou redden met alleen maar fitnessen. Er moest harder geschut aan te pas komen. Daarom besloot ik om met Jaap de gok te wagen om een begin te maken met het afvallen. In het begin was dit wat aftasten, maar na een aantal sessies word je je van jezelf bewust hoeveel kilo’s je eigenlijk meezeult, en de oefeningen waren ook best wel zwaar. Niet alle oefeningen vond ik even leuk, soms was het zweten, soms was het een makkie. Wekelijks een sessie met Jaap en daarnaast zelfstandig in de fitnesszaal bezig zijn. Zou dit dan werken voor mij? De eerste weken vlogen de kilo’s er mooi af. Naarmate we een paar maanden verder waren, werd het soms wat lastiger. Aangezien ik toch wel een lekkerbek ben, vond ik het moeilijk te balans te vinden tussen gezond en ongezond eten. Lekker een Jillz in de avond drinken, met een bakkie chips erbij. Heerlijk genieten, maar heel gezond is het niet. Ik verving dat met een spa rood met worteltjes erbij. Zo probeerde Jaap mij ook met het eten bewuster te maken van wat er voor nodig is om af te vallen. Meer groente en fruit toevoegen aan gerechten, minder vlees eten en lekker bewegen na het diner. Had ik een baaldag? Had ik gezondigd? Ik biechtte het op, ging mijn training in en probeerde de goede draad weer op te pakken. Wat ik zelf ook belangrijk vind, is hoe mijn omgeving mij steunt! Mijn partner, familie, vrienden en collega’s steunen mij door en door! Hierdoor wil je ook graag knallen en doorzetten. Het fijne van Jaap, een goede personal trainer, is dat hij altijd voor je klaar staat. Zit je er even doorheen, of heb je een vraag, dan kon ik bij hem terecht. Ook via de mail had ik zo een antwoord! Nu na een half jaar zit het erop. Ik ben op een haar na 13 kilo kwijt, voel me een stuk fitter, zit lekker in mijn vel. Het is het afzien dubbel en dwars waard geweest! En ik ga de trainingen misschien stiekem best wel een beetje missen!"  

  Mariska
 • "Ik ben lang niet klaar ,maar ik ben nu al heel blij dat ik bij jou gekomen ben. Je hebt mij geholpen op de juiste spoor te komen. Ik heb me jaren niet zo lichamelijk goed en sterk gevoeld als nu!! Ik kan 10 push-ups!!....achter elkaar!!"  

  Paula James Muziekdocente
 • "Als diabeet heb ik ontdekt dat een combinatie van gericht spiertraining met een personal trainer een erg geschikte combinatie is. Voordat ik begon met het trainingstraject was mijn suikerspiegel vaak te hoog met alle gevolgen van dien. Nu ik klaar ben met de training is is mijn suikerspiegel regelmatig en stabiel. Mede doordat ik gecoacht ben in mijn voedingspatroon en deze spierversterkende oefeningen. De trainingen heb ik als heel leuk en uitdagend ervaren. Steeds weer proberen een stapje verder te komen en de grenzen verleggen. Mijn omvang is verminderd en de overige kilo's kwijt, ook dat is belangrijk voor iemand met diabetes, hoe minder het vetpercentage des te beter."  

  Marian Alserda
 • "De kleine groepjes, frequentiemogelijkheden en de begeleiding: SUPER! In feite ben ik gestart met NOVAFIT omdat het op mijn pad kwam (ik was niet bewust op zoek), maar ik wilde wel wat aan mijn fysieke houding doen (heb de neiging om krom te lopen/zitten) en mijn buikspieren waren wat lobbig geworden, dus een sixpack zou mooi zijn....! Ik merk dat mijn conditie verbeterd is: groter uithoudingsvermogen, sterkere arm- en beenspieren en aan de buikspieren wordt hard gewerkt. Volgens mijn man zie ik er ook fitter uit en is mijn houding ook verbeterd. Het feit dat je aan een programma werkt dat op jouw lichaam en gesteldheid is afgestemd vind ik trouwens ook een groot pluspunt."  

  Suzanne Kielman
  Suzanne Kielman
 • "Een hardloper wil altijd weer sneller en grenzen verleggen. Als een finish in Enschede fris voor mij eindigde kun je concluderen dat het nog sneller kan. Om me nog een keer voor de marathon van Boston te kwalificeren zal ik nog sneller moeten. Onder de 3 uur 25. Dus heb ik weer contact gezocht met personal trainer Jaap en zijn we inmiddels alweer vier week aan het trainen voor de marathon van Rotterdam volgend jaar april. Jaap heeft eerst een beweging scan gedaan om vandaar uit de oefeningen voor mij te bepalen. Een keer per week met Jaap aan mijn zijde, de tweede keer doe ik de oefeningen alleen waarbij ook de eigen discipline ook nog wordt getraind. De oefeningen hebben tot doel het lichaam te dwingen tot een optimaal beweegpatroon. Daarna worden bij de zwaardere oefeningen de spieren goed geactiveerd waarbij de te gebruiken techniek belangrijk is. En daarvoor heb ik Jaap. Tot slot worden de oefeningen zwaarder gemaakt om de juiste trainingsprikkel te halen."  

  Chris Renkema
  Chris Renkema Marathonloper
 • "De zevenheuvelenloop in Nijmegen ging perfect! Mijn tijd: 1.29.39 is boven verwachting. Heuvels waren makkelijk te nemen. Alles ging soepel. Dus nog bedankt voor je advies bij de voorbereiding en tips voor onderweg. Het heeft mij erg geholpen. Top!"  

  Lydia van Rijt
 • ''Ik vond mijn eigen bewegingspatroon wat eenzijdig en had het gevoel dat een all-round training, gericht op het versterken van stabiliteit en algemene conditie, me goed zou doen. 

  Na een paar maanden deelnemen aan het programma merk ik dat het me plezier doet om met vaste regelmaat te werken aan spierversterking. Ik merk dat training van spieren, die ik in mijn dagelijkse bezigheden niet veel gebruikte, bijdragen aan een sterkere conditie. De training maakt mijn bewegingen soepeler. Ik leer nieuwe oefeningen die ik ook thuis kan doen en het volhouden van dit ritme van trainingen valt me gemakkelijker dan ik had verwacht. Ik ervaar de begeleiding als rustig, aandachtig en persoonsgericht. Ik vind de sfeer open en prettig. De uitleg van oefeningen is helder.''

   

  Sara van Epenhuysen
 • ''Ik heb een zittend beroep en heb altijd gesport, ik heb dit ook nodig. Mentaal en fysiek voel ik me fitter. Eind vorig jaar kwam  ik stil te vallen en kon ik de motivatie niet meer vinden om te gaan sporten. Ongezond eten, veel zitten, meer vet en vermoeidheid waren de gevolgen. Begin dit jaar zag ik de advertentie van Jaap in HarendeKrant en het kwam gelijk met mijn goede voornemens precies op tijd. 

  Sporten is een kwestie van niet nadenken of je wel zin of tijd hebt maar een kwestie van gewoon doen. Opnemen in dagelijks leven is nu mijn motto. In het begin 4 keer perceel, nu 3 keer. Ik ben fitter, mijn lichaam is strakker door meer spieren en minder vet, ik ben leniger en mijn houding is beter. Hiernaast heb ik me voorgenomen om elke dag aan beweging te doen en dat lukt prima met bovenstaand motto en resultaat. Het trainen voor de halve marathon gaat gelijk op met de training bij NOVAFIT.

  Was geheel uitgekeken op de wekelijkse sportlessen in de sportschool. Net zoals bij wielrennen en hardlopen heb ik een doel nodig. De persoonlijke benadering maakt motivatie om te komen sporten groter en anderzijds minder gemakkelijk om af te zeggen. Door de goede adviezen hoe de oefeningen te doen heb ik amper spierpijn gehad en tot nu toe geen blessures opgelopen."

   

  Janny Stellingwerf
 • "Ik was al langere tijd op zoek naar iets van sport wat ik leuk zou vinden, kon volhouden en waardoor ik me fitter en soepeler zou gaan voelen. Ook wilde ik graag weer hardlopen, maar dit kostte mij teveel moeite (inspanning) en leidde tot veel spierpijn.

  Ik heb een manier van sporten gevonden waardoor ik mij fitter en leniger voel, minder stijf ben. Ook vind ik het leuk om te doen, samen met anderen sporten, maar wel je eigen programma volgen. Werken aan fitheid en conditie zonder toestellen.

  Ben nu ook weer gaan hardlopen en dit kan ik beter volhouden. Volgens mij komt dit o.a. omdat ik door de trainingen bij NOVAFIT werk aan versterken van spieren. De combinatie hardlopen en fitness werkt erg goed.

  Plezierige begeleiding met goede adviezen en aansporing, zonder dat het te opdringerig wordt".

   

  Gea Voort
 • "Na 25 jaar niet gesport te hebben, is het Jaap gelukt een fervente sporthater met plezier te laten sporten. Na rugklachten en de zoveelste fysiotherapeut die me vertelde dat ik een slappe rug had, heb ik me door de enthousiaste verhalen van een vriendin laten overhalen om bij NOVAFIT oefeningen te gaan doen om sterker te worden. De woorden die mij over de streep trokken om toch een proefles te nemen waren: eigen programma, geen druk, heel aardige man en je mag stoppen wanneer je wil (en je hoeft geen hip pakje aan...). De kracht van Jaap zit in zijn persoonlijke aanpak, rust en aanmoediging. Daarnaast vind ik het heel fijn dat je kan inschrijven en schuiven met trainingen wanneer je maar wil. In een veilige omgeving ben je met een kleine club mensen bezig je eigen programma af te werken. Jaap kijkt toe of je ze goed uitvoert en geeft tips en aanmoediging. Waar nodig past hij het programma ter plekke aan.  En het werkt! Inmiddels ben ik bijna een half jaar verder, ben ik  sterker, zit strakker in mijn vel en heb meer energie. Ik ben zelfs al van 1x naar 2x in de week trainen gegaan. Dus zeker ook voor de niet-sportievelingen onder ons: NOVAFIT is een aanrader".

   

  Mascha van Ringen
  Mascha van Ringen
 • "Meerdere sportscholen bezocht en geprobeerd. Maar na een paar maanden haakte ik meestal weer af wegens motivatie problemen en dat het niet echt aan mijn verwachtingen voldeed. Ik heb achterstand in mijn linkerbeen en de onderrug door een kunstheup. Via familie kwamen we in contact met NOVAFIT. Een proefles gevolgd met enige scepcis, maar tot mij verbazing was ik onder de indruk, een traniningsles zonder ingewikkelde apparaten en methodes. Samen met mijn vrouw zijn we begonnen en binnen een paar weken, 2 maal per week trainen, voelde je het resultaat al op gang komen.  Jaap geeft je de persoonlijke aandacht en schema's die bij jouw wensen passen. Hele leuke, vaak "simpele" oefeningen met veel resultaat.We hadden veel verschillende leuke trainingsgenoten met ieder zijn of haar schema. Deze manier van sporten is totaal niet te vergelijken met de "massale" sportscholen. Wat een verademing!"

   

  Jan Engberts
 • "2015 was voor mij persoonlijk een zwaar jaar, mijn energiepeil was laag door alle ervaringen en ik was verre van fit. Ik moest bewust doelen stellen om uit het neerwaartse spiraal te komen waar ik in zat. Ik had uitdagingen nodig en die vond ik in het sporten waardoor ik weer focus kreeg. Maar met doelen stellen kwam ik er niet alleen ik moest namelijk wel aan de bak! Wellicht was ik wat overmoedig met het stellen van doelen want ik had mij ingeschreven voor een eerste Mudrunvan 18 km over drie maanden! Niet geheel fit op dat moment en ruim 20kg te zwaar wist ik dat er wat moest gebeuren om over drie maanden die 18 km door de modder te gaan lopen en 40 obstakels te overwinnen. Ik had al snel door dat een stukje begeleiding hierbij geen kwaad zou kunnen....Per toeval kwam ik bij Jaap terecht of misschien is het ook wel geen toeval geweest... Met de begeleiding van Jaap en zijn uitdagende en uitgebalanceerde programma's ben ik aan de slag gegaan en al snel bouwde ik conditie en kracht op. Met als resultaat is dat ik niet alleen de run in september 2015 heb volbracht maar inmiddels in de afgelopen anderhalf jaar meer dan 10 obstacle runs heb volbracht van 18 tot 21 km en de nodige hardloopwedstrijden van 10 tot 21 km. Met de ondersteuning van Jaap ben ik fysiek, conditioneel en ook mentaal weer sterk geworden in de afgelopen periode. De kilo's (ruim 20kg) zijn er al in de eerste maanden vanaf gevlogen en deze zijn er nog steeds af na anderhalf jaar. Dit allemaal niet alleen door de professionele aanpak van Jaap maar ook een hele prettige. Met plezier rij ik nog steeds naar de trainingen van Jaap wat mede komt doordat Jaap ook net even dat stapje extra doet, na elke sportuitdaging is Jaap bijna standaard de eerste die even appt met de vraag hoe het is gegaan. Met recht kan ik zeggen dat als jijzelf ook focus weet op te brengen je met de begeleiding van Jaap het niet alleen redt maar dat de resultaten die je bereikt ook bestendig zijn voor de langere termijn."

  Jacco Strik
  Jacco Strik
 • "Nu al ruim twee jaar met Jaap aan het trainen. Jaap weet je door zijn kennis en creativiteit goed te motiveren. Erg fijn om bij en met hem te trainen."

  Otto de Gries
  Otto de Gries
 • "Het sporten hier vind ik super! Je krijgt veel persoonlijke aandacht zodat je de oefeningen van je oefenprogramma (op je eigen niveau) op de juiste manier uitvoert. Ik heb hier heel veel baat bij en kan nu, na ruim een half jaar sporten bij Novafit, meer dan dat ik ooit had gedacht. Het is zelfs zo dat ik al in maanden niet meer bij een fysiotherapeut ben geweest en in de jaren hiervoor was ik daar wel een vaste klant. Sporten bij Novafit is echt een aanrader!"

  Petra van Slochteren
 • "Jaap is een geweldige trainer met rust en expertise. Ook/juist als je niet fanatiek bent weet hij je verder te krijgen. Niet door pushen maar door de juiste programma's aan te bieden. Aanbevolen."

  Jantine Wijtsma
  Jantine Wijtsma
 • "Ik (in beginsel niet super sportief en meer sponsor van sportscholen die ik eerder bezocht dan deelnemer) heb een jaar geleden een sprong in het diepe gewaagd en me aangemeld bij Novafit. Dat is echt de beste keuze in jaren geweest. Er is veel persoonlijke aandacht en Jaap heeft veel kennis van zaken. Het werken met een individueel programma waarbij echt goed gekeken wordt naar je doelen en wat je wilt bereiken vind ik echt een heel groot pluspunt. Hier zit ook een goede opbouw in. Als een oefening om wat voor reden dan ook niet lukt komt Jaap altijd met een andere oefening waardoor je het programma wel goed af kunt ronden. Kortom: sporten bij Novafit is echt een aanrader!"

  Chantal Wessel
  Chantal Wessel
 • "Met een programma die bij jou en je doelen past, krijg je bij Jaap plezier in sporten!"

  Paulien Elting
  Paulien Elting
 • "Geen loze beloftes en mooie praatjes. Jaap maakt een goed programma helemaal op maat voor je en luistert goed naar wat je wilt bereiken. Past training ook desgewenst aan. Ook al heb je je eigen programma, de gezamenlijke warming up en het trainen in kleine groepen van hooguit 6-7 personen maakt het gezellig en laagdrempelig. Kortom maak eens een afspraak voor een proefles dan zul je de goede aanpak ervaren! Ik was gelijk om na mijn proefles."

  Susanne van der Veer
  Susanne van der Veer
 • "Ik kan trainen bij  NOVAFIT een ieder aanbevelen; kleine groepen, gerichte begeleiding. De trainingen zijn gevarieerd en uitdagend. Jaap helpt mij mijn persoonlijke doelstellingen te realiseren!"

  Georgette Mattijssen
  Georgette Mattijssen
 • "Eindelijk mijn plek kunnen vinden om met inzet en plezier te kunnen sporten. Onder toeziend oog van ervaren trainer Jaap Bos werk ik aan een individueel en persoonlijk opgesteld programma. Dit doe ik samen in een klein groepje waarbij iedereen zijn of haar eigen programma heeft. Dat maakt voor mij wel het verschil, omdat je dan toch een teamgevoel krijgt. Jaap maak ook gebruik van een app waarin je je sporttijden kan reserveren en hij geeft ook handige tips op het gebied van verantwoord eten. Erg handig deze app!"

  Michel van den berg
 • "Veel fijner dan in de reguliere sportschool!"

  Hiltje Hof
  Hiltje Hof
 • "Anders dan anders, geen toestellen, alleen losse gewichten en nog wat hulpmiddelen, waardoor het lichaam alles zelf moet doen! Ik heb een proefles genomen en die als zeer prettig ervaren. Prettige, rustige begeleiding en alle oefeningen precies op maakt. NOVAFIT is  echt een aanrader!" 

  Anu de Rooden
 • "Vroeger kon ik eten wat ik wilde, maar naarmate ik ouder werd, vernam ik toch wel dat ik begon te groeien. En wat ik ook probeerde, de kilo's zaten er eerder op dan ik het eraf kon krijgen. Ik ging minder eten, maar ja dan kreeg ik s' avonds dat hongergevoel en snoepte ik alles weer bij elkaar. Vooral kaas en chocola... Ook al sport ik minstens 2 maal in de week, afvallen lukte mij niet. Op een gegeven moment zag ik een 3-weeks programma (een combinatie voeding en gericht trainen) van Jaap Bos voorbijkomen en ik vond dat ik dat een kans moest geven. Ik stond versteld van wat ik mocht eten en hoe leuk de trainingen waren. En echt na 1 week was ik al een kilo afgevallen. Na 3 weken was ik 3 kilo kwijt en toen heb ik het programma gelijk verlengd.  De kilo's bleven er van af vliegen en ik ben van 34,8 naar 29,1 in vetpercentage gegaan. Nu zit ik op mijn streefgewicht en blijf ik het goed in de gaten houden. Ik heb nu een totaal andere eetgewoonte gekregen en mijn trek naar chocola is totaal verdwenen. Jaap: super bedankt voor je hulp en motivatie!"

  Nicolet Middel
  Nicolet Middel
 • "Allereerst zou ik graag willen zeggen dat jij als personal trainer mij goede technieken hebt aangeleerd, waar ik nu zelf verder mee aan de slag kan. Daarnaast ben je vriendelijk, rustig maar toch heb je me goed gemotiveerd om steeds een beetje meer uit mezelf te halen. Bedankt daarvoor! 

  Voordat ik ben begonnen met personal training was ik ook al wel erg bezig met sporten en voeding. Sporten is iets waar ik plezier in heb en veel voldoening uit haal. Ik deed voor PT ook al aan fitness. Ik volgde met name groepslessen (bodypump en spinning). Fitnessen in de zaal deed ik vrijwel niet vaak. Puur omdat ik gewoon nog niet voldoende af wist van hoe ik bepaalde (kracht) oefeningen uit moest voeren. Daarnaast deed ik aan voetbal (nu inmiddels gestopt). 

  Daarnaast heb ik ongeveer drie jaar geleden te horen gekregen dat ik intolerant ben voor gluten. Vanaf dat moment ben ik me ook gaan verdiepen in gezonde voeding etc. Dit is iets wat me erg interesseert. Door mijn glutenintolerantie ben ik in zo'n 2 jaar tijd 8 kg afgevallen. Mijn doelstelling van de personal training lessen was om niet meer af te vallen maar strakker en fitter te worden. Daarnaast wilde ik de juiste technieken bij verschillende oefeningen aanleren.

  Door de trainingen heb ik meer kracht maar ook meer conditie gekregen, aangezien de pt lessen een combinatie was van zowel kracht als conditie. Dit heeft een positief effect op m'n dagelijks leven. In mijn dagelijks leven ben ik veel aan het bewegen (ik ben verpleegkundige van beroep). Daarnaast voelde ik me door de trainingen erg fit en energiek.

  Lisa Nijhof
 • " Het hééft nog even geduurd voor ik die stap durfde te nemen. Terwijl ik toch jaren aan fitness heb gedaan. Omdat ik door oa mijn fibromyalgie het sporten achterwege liet, wist ik dat ik van voren af aan moest beginnen. Niet alleen mijn fitheid liet te wensen over, ook mijn lijn/gewicht.

  Zomaar liep ik op een dag naar binnen en heb geïnformeerd naar iets wat ik zag voorbijkomen en al vele positieve dingen gehoord over de werkwijze. Ik wilde liever de vorige dag al beginnen…..

  Samen met Jaap ben ik gaan trainen. Dit was best wel eens lastig omdat mijn lichaam eerder aangeeft als ik te ver door ga, dan dat ik dit zelf wil. Want van ophouden wist ik niet. Als Personal Trainer moest Jaap mij zelfs wel eens indammen. Ik had niet verwacht dat ik in korte tijd weer zo fit zou worden. Jaap voelde heel goed aan wat ik aankon en wat goed voor mij was.
  Ondertussen werd mijn voeding besproken. Daar schortte ook wel wat aan, ik nam te weinig. Ik heb weer een beter inzicht gekregen in wat goed is wanneer je gezond wilt eten en dit in combinatie met bewegen.

  Ik blijf wel gevoelig voor kwetsuren, maar ook daar leer ik beter mee omgaan. De druk van móéten is er af, het plezier en het wíllen sporten is terug.
  Dank je Jaap voor de grote steun die je bent geweest."

  Cora Veenstra
 • "Persoonlijke aandacht aangepas op je situatie.Je hebt de mogelijkheid tot feedback vragen en je wordt constant gemotiveerd en krijgt goed advise om de juiste richting te kiezen. Gelukkig is Jaap geen drill instructor maar coached op een prettige manier.Verder vond ik het programma uitdagend en leuk om uit te voeren, er kwam geen enkel apparaat aan te pas waardoor je niet" 

  Agnes Delstra
 • "Mijn conditie en houding wou ik graag verbeteren, want bewegen wou niet meer zoals ik het graag wou. Hardlopen lukte niet goed meer en ik vond dat er nu wat moest gebeuren. Ik zocht een persoonlijke aanpak ism een trainer die je goed leert bewegen.

  Door de regelmaat van bewegen, prettige coaching en de constante focus op de juiste techniek ben ik bewuster geworden van mijn spieren, sta veel rechter op, haal minder uit mijn rug bij het tillen en heb ik weer lekker kunnen hardlopen. De communicatie van Jaap is helder, hij is deskundig en geeft je ruimte om je eigen grenzen aan te geven, voelen en ervaren."  

  Hanny Elzinga
 • "Ongeveer 3,5 jaar geleden ben ik gestart met personal training bij Jaap. Mijn doel was om mijn rugklachten te verminderen door de (diepliggende / core) spieren te versterken. Mijn 2e doel was afvallen. Ik liep reeds al 9 maanden met rugpijnklachten. Ik trainde 2 maal per week 1 op 1 . Voor mij belangrijk omdat ik op deze manier veel aandacht aan de juiste techniek kon geven. Na circa 2 jaar ben ik overgestapt naar small group PT, waarbij ik met eigen, steeds wisselende schema samen met een kleine groep train. Door deze trainingen zijn mijn (core-) spieren aanzienlijk versterkt, mijn rugklachten verdwenen, mijn spierkracht behoorlijk toegenomen en ik ben een kilo's lichter. Door de verschillende uitdagende oefeningen keek ik elke keer weer uit naar de training. En na afloop gaf het me een heerlijk voldaan gevoel."

   

   

  Thea Ijzer
 • "Fijne plek om te sporten! Jaap maakt fijne, op maat gemaakte trainingsschema’s, goede persoonlijke begeleiding! Sporten in kleine groepjes, allemaal op eigen niveau, in een prettige ruimte met een goede sfeer! Niet een standaard sportschool, een aanrader!!"

  Maaike Verbeek

Gratis proeftraining

Meld je aan voor een gratis proeftraining

Wees welkom om vrijblijvend een training uit te proberen en zo de werkwijze te ontdekken en de sfeer in de inspirerende studio te proeven.