fbpx

Quinoa met courgette & gepocheerde ei

Deel deze blog naar hartelust!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Een heerlijk recept om de dag mee te beginnen of als lunch. Eenvoudig te breiden en erg voedzaam. Probeer en geniet!

Wat heb je nodig?

280gr gekookte quinoa

• 1 eetl. kokosolie

• 2 teentje knoflook, geperst

• 2 medium courgette, in slierten

• 12 cherry tomaatjes, gehalveerd

• 1 tl. oregano of gem. Italiaanse kruiden

• 2 gepocheerde eieren

• beetje chili poeder, voor extra smaak

Bereiding:

Verdeel de gekookte quinoa over twee borden. Verwarm de olie in de pan op middelhoog vuur . Bak de knoflook een minuutje en voeg dan de courgette toe, bak dit 3-4 minuten met regelmatig omdraaien. Breng het op smaak met peper, zout en de kruiden, Voeg het mengsel aan de borden toe. In dezelfde pan verwarm je de andere helft van de olie en

bak je de tomaatjes voor 2-3 minuten. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Voeg toe aan de borden,

Serveer boven op het mengsel een gepocheerde ei, een beetje chilipoeder en zwarte peper.

Gepocheerde ei maken: Breng water met azijn aan de kook.Laat het ei uit het schil glijden: middenin de draaikolk. Blijf de pan langzaam rondom roeren met de lepel, maar raak hierbij het ei niet aan. Na 3-4 minuten heb je een perfect gepocheerd zacht eitje!

Download gratis het NOVAFIT receptenpakket voor meer gezonde en heerlijke recepten!

Leave a Comment

Meer te ontdekken

Snel weer terug in vorm?

Eerste training is gratis!